Blog

De vigtigste kriterier for investeringsejendomme

Er du på jagt efter attraktive investeringsejendomme, som kan give dig et godt afkast enten på kort eller lang sigt? Så læs med i dette indlæg, hvor du kan få gode råd til at finde de bedste investeringsejendomme på markedet. Vi viser dig, hvilke kriterier der er vigtigst, når man sammenligner forskellige muligheder, og hvordan du bedst muligt kan navigere rundt på markedet.

1. Beregn det forventede afkast 

Det altoverskyggende formål med at købe investeringsejendomme er altid at sikre det højest mulige afkast på investeringen. Derfor bør du altid se på det forventede afkast på investeringen, inden du træffer din beslutning.

Når du kigger på investeringsejendomme til salg, kan du ofte finde et estimeret afkast på investeringen, men du kan selvfølgelig også foretage dine egne beregninger og estimater. Der er mange forskellige tilgange til at estimere afkast. Sørg altid for at inkludere alle potentielle indtægtsmuligheder og omkostninger ved ejendommen, så dit estimat bliver så præcist som muligt.

2. Overvej, hvor stor betydning beliggenheden har

Når du ser på forskellige investeringsejendomme i dit område, bør du overveje, om beliggenheden har en stor betydning for dig. Det kan f.eks. være en fordel at købe en ejendom, der ligger tæt på dig, så du altid er tæt på ejendommen, hvis der skulle opstå problemer, eller hvis en eventuel lejer har brug for hjælp. Hvis du køber udlejningsejendomme til salg, kan du også hurtigt komme ud til lejemålet for at fremvise det til nye potentielle lejere.

3. Bestem formålet for investeringsejendomme på forhånd

Formålet med at købe investeringsejendomme vil i langt de fleste tilfælde være at sikre det højest mulige afkast på investeringen. Der er dog også forskellige måder at nå frem til dette på, og nogle vil være villige til at løbe en større risiko end andre.

Nogle vil købe investeringsejendomme til salg for at opnå en passiv indkomst over en lang periode ved at udleje lokalerne til virksomheder eller privatpersoner. Dette sikrer en sikker indkomst hver måned, så længe man er i besiddelse af ejendommen. Andre vælger at foretage forbedringer og renoveringer af ejendommen, så snart den overtages, med formålet at sælge den videre og sikre et hurtigt afkast.

4. Overvej fremtidsmulighederneAlle investeringsejendomme er forskellige, og nogle vil have mere potentiale end andre. Når du ser på mulighederne for at skabe et godt afkast på din investering, bør du ikke kun se på et øjebliksbillede. Du bør også se på fremtidsudsigterne for ejendommen og vurdere, hvordan boligmarkedet kommer til at udvikle sig i de kommende år. Derudover kan du se på, hvilke muligheder der er for at foretage forbedringer og moderniseringer af ejendommen, så du på sigt kan opnå et højere afkast.

Det skal du tænke over for at komme i gang med investeringsejendom

Overvejer du at sætte penge i mursten? Alle investeringer har en eller anden form for risiko – dog er en investering i ejendomme ofte mindre risikofyldt end mange andre investeringer. I denne artikel gennemgår vi nogle af de ting, som du skal tænke over, når du går i gang med at lede efter en investeringsejendom. Vi gennemgår også, hvilke fordele der er. 

1: Bør du bruge en erhvervsmægler?

Du bør først tænke over, hvorvidt du skal gøre brug af en mægler. Når det kommer til at sætte penge i noget, er det altid en god ide med rådgivning fra eksperter på området. Dette gør sig også gældende, når det handler om investeringsejendomme, hvor erhvervsmægleren er specialist på området. Ved at gøre brug af en mægler slipper du først og fremmest for en masse besvær, da du ikke selv skal finde investeringsejendomme og undersøge dem. Derudover har de ofte nyttige kontakter og kan derfor vise dig nogle ejendomme (typisk erhvervsejendomme), som endnu ikke er på markedet for andre investorer. Du vil altså kunne få særlig adgang til nogle perler inden for investeringsejendomme.

2: Hvilken slags ejendom skal du investere i?

Når man vælger at sætte penge i en investeringsejendom, kan man vælge flere forskellige typer. Det kan både være private ejendomme eller en erhvervsejendom. Gør du brug af en erhvervsmægler, vil det ofte være erhvervsejendomme, som du vil få vist. Hvad der er den rette type investeringsejendom for dig, kommer an på dine krav, dit budget og dine ønsker. Der findes forskellige fordele ved begge, men der er også mange af de samme fordele.

3: En ekstra fordel

En af fordelene ved begge typer af investeringsejendomme er, at du kan leje dem ud og derved få en ekstra fortjeneste. Vælger du eksempelvis at investere i en erhvervsejendom, som du muligvis har fundet med hjælp fra en erhvervsmægler, vil du kunne leje denne ejendom ud til en anden virksomhed. På den måde får du altså ikke kun en indtjening, hvis du vælger at sælge den på et tidspunkt, hvor ejendommens pris er steget. Du vil også få en indtjening, imens du ejer ejendommen, da du vil få huslejeprisen. 

Derudover kan der også være en anden fordel ved erhvervsejendomme. Har du din egen virksomhed, men vælger at investere i en ejendom, som er for stor til din nuværende virksomhed, kan du leje den ud, indtil din egen virksomhed er i vækst. På den måde har du nogle gode erhvervslokaler i baghånden, hvis din egen virksomhed skulle vokse.Ønsker du at blive endnu klogere på investering i ejendom, kan du med fordel læse hvad Selskabsadvokaterne mener, at du skal være opmærksom på.

Nystartede virksomheder nyder godt af kontorfælleskaber

Har du netop startet din egen virksomhed og mangler et kontor, så kan det være svært at finde noget, som har en overkommelig pris – i hvert fald hvis du gerne vil finde noget i en af de store byer.

Spar penge på at leje mindre arealer

For de fleste unge virksomheder kan det ikke betale sig at leje en hel bygning, da udgifterne i så fald kan gå hen at blive tårnhøje. Der findes imidlertid andre muligheder, som kan give mulighed for kontorplads, og samtidig kan give mulighed for sparring og samarbejde med andre.

Det kan være et slag i budgettet for en virksomhed, som måske endnu ikke er begyndt at generere sit eget overskud, hvis der også skal gives en kæmpe slat penge til husleje hver måned. Derfor er det ofte den bedste løsning at benytte sig af muligheden for disse kontorfællesskaber, så virksomheden kan finde sin plads på markedet, før der tænkes på at komme i eget kontor engang i fremtiden.

Få gratis sparring med dine nye naboer

Et kontorfællesskab er en virkelig god idé for helt nye virksomheder, da du her kan få din helt egen kontorplads, mens du samtidig kommer ind i et hus med mange andre iværksættere og lignende, som altså kan give dig nye input til strategien i din virksomhed. På den måde kommer du ind i et miljø med mange engagerede mennesker, og samtidig sparer du et stort beløb på den månedlige husleje.

De faglige input, som du kan få fra andre iværksættere i huset, kan også være guld værd for en helt ny virksomhed. Ofte har man en strategi, som er planlagt før lanceringen af virksomheden, men det kan ofte være godt at få nogle nye øjne på planerne. Det får du helt automatisk, hvis du befinder dig blandt ligesindede på daglig basis, som måske har helt andre strategier for deres egne virksomheder, og nogle af disse kan måske være gavnlige for dig at tænke ind i dit koncept også.

Kontorfællesskaber er blevet voldsomt populære, og det er svært at se, hvad der skulle tale imod konceptet for en helt ung virksomhed. Den faglige sparring og billige husleje er ofte lige netop det, man har brug for på sin rejse ind på markedet.

4 gode råd til iværksætteren, der skal leje kontor

Har du netop startet en ny virksomhed og dermed kastet dig ud i dit livs eventyr som iværksætter, er det vigtigt at have en god base. Der findes et stort marked for kontorudlejning, så det handler om at finde det, der passer bedst til dig og din virksomhed. Denne artikel giver dig fire gode råd at huske på, når du skal ud og vælge kontor til din virksomhed.

Vælg en kort bindingsperiode
Som nystartet virksomhed er det ikke altid, at budgettet tillader alt for store omkostninger. Derfor er det en god idé at leje en kontorplads, hvor du har en kort bindingsperiode. De fleste udlejere kræver et depositum på 3-6 måneders husleje. Du er derfor nødt til at tænke økonomisk langsigtet i sådan en situation. Gå efter kontorudlejningssteder med lavt depositum og kortere bindingsperioder, så du dermed har større frihed og fleksibilitet i budgettet. 

Fleksibilitet er nøgleordet
For en nystartet virksomhed er det vigtigt at have mulighed for at op- eller nedskalere. Derfor er det essentielt at investere i fleksibilitet. Hvis virksomheden stormer frem, ønsker man ikke at have bundet sig til en toårig kontrakt på et fem kvadratmeter stort kontor. Undersøg derfor mulighederne for at forstørre jeres lejemål med flere kvadratmeter, inden I skriver under på lejekontrakten. 

En professionel udstråling
For en ny iværksætter er det vigtigt at udstråle en vis professionalitet. Netop derfor er det en god idé at finde et kontor, hvor der er mulighed for at booke mødelokaler. Der er ikke noget værre end at skulle slæbe en potentiel kunde ind på et fem kvadratmeter kontor, der er proppet til randen. Det er derfor en kæmpe fordel at leje et kontor hos en udlejer, der også tilbyder adgang til mødelokaler. 

Networking 

Networking er noget af det vigtigste for nye virksomheder. Nogle udlejningskontorer udlejer primært til specifikke grupper af arbejdsmarkedet. Tjek muligheden for at leje et kontor et sted, hvor der er mulighed for networking med andre i samme branche. Dette vil give dig og din virksomhed mulighed for at dele erfaringer og viden med lignende virksomheder, der alle har en fælles passion for netop jeres profession. 

Hello world!

low angle view of office building against sky

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!